2008-08-17
前幾日同女朋友係大學見完工後一齊去搵地方食lunch去到尖沙咀時咁岩見到個盛八宣傳牌,女朋友話好想食,我都好想食好耐,就同佢去搵了,不過都唔易搵上到去後,入面既既環境都幾好,幾有feel坐低後即刻睇menu,原來午市49蚊都有一個餐了@@比我想像中平好多但我睇岩59蚊個餐~有牛肋骨肉加牛舌,跟飯,沙律同雞蛋絲湯再加手做日式餃子女朋友叫左個芝士泡菜飯我個套餐黎先,牛肋骨肉加牛舌份量唔算多,交俾女朋友專業地去燒,牛肋骨肉加埋o的燒汁燒到岩岩好熟.加上牛肋骨肉既肉同肥膏分佈好平圴,一食落口,很有入口融化的feel,很甜美,好食到暈 至於牛舌都係經過女朋友燒完後,熟度岩岩好,口感很彈牙,很有牛味,又係超好食至於o的飯用左珍珠米,很爽口,很有口感,送牛肉食,正!!!!!!!另外個手做餃子,o的料很有咬感,也很香口,正!!!!!仲有個雞蛋絲湯,出奇地很好飲,清清地得黎帶點蛋味,好飲過平時食日本野送既味噌湯很多!!!至於女朋友個芝士泡菜飯經過待應既專人撹拌後,等o的汁同芝士撈哂落飯後再食,平時唔食泡菜既我,愛上食而隻芝士加泡菜,芝士張泡菜隻濃味大大減低,口感增加之餘又有芝士同泡菜味,加埋o的飯,好食
上到去後,入面既既環境都幾好,幾有feel
女朋友叫左個芝士泡菜飯
另外個手做餃子,o的料很有咬感,也很香口,正!!!!!
至於女朋友個芝士泡菜飯經過待應既專人撹拌後,等o的汁同芝士撈哂落飯後再食,平時唔食泡菜既我,愛上食而隻芝士加泡菜,芝士張泡菜隻濃味大大減低,口感增加之餘又有芝士同泡菜味,加埋o的飯,好食到暈呀>_<
不過而個飯要65蚊個,仲貴過我個餐,貴唔貴就見仁見智了
仲有既係竟然午市係唔洗加一,好抵!!!!!!
黎既時侯帶我地上去個位阿嬸話食完會再黎,我而家真係相信了