osanne
osanne
Level 4
2017-07-02
Follow
Book位唔困難,因為餐廳顧客不多,餐廳內有很多吉位。一來到,門口的侍應小姐黑口黑面帶入座位,問多兩句,塊面再黑啲。以為淨係一個侍應嘅問題?錯啦!點菜嘅時候另一位男侍應再示範一次木口木面,而且眼見四周圍的顧客要叫侍應是何等艱難,但侍應們都站在一邊談笑甚歡,服務方面就是這樣。

講返食物,上菜速度奇快。

溫泉蛋芝士焗大啡菇,似乎每一位食客都會點,質素還不錯,但是一切開蛋,感覺太水,調味不足,味道偏寡;如果菜式入面加返少少肉味或者肉碎,整體感覺可能比較圓滿。

蟹肉忌廉汁寬條麵,蟹的份量不多,蟹味都算濃郁,似係罐頭蟹肉。白汁算light,食落去唔覺得好肥膩。整體分量偏少,如果share嚟食每人得三四條麵⋯

Side dish 牛油焗雜菇,呢味幾好食,啲菇夠肉地又夠入味,感覺新鮮。

Side dish 黑松露甜薯,一陣黑松露油味撲鼻,感覺不太良好,薯仔切得太大件,而且不夠熱,所以整體感覺不是太好。

甘筍、青瓜、薑鮮榨果汁,呢杯野先特別,用k11 kclub 會員優惠券兌換, size比鄰座循正常途徑點的同一杯飲品細一倍。你送得咁鬼鼠就不如唔好送啦,感覺公司很小氣。杯野味道用料都算新鮮,薑味好濃,幾乎蓋過了其他所有材料的味道。

埋單$400 (記住,已經冇計杯嘢飲)。講真,呢個價錢應該值得食更好嘅食物,兼且服務如此極品,下次來不來再幫襯都要諗清楚先。
Ratings