2018-12-28
係附近睇完電影就去醫下我個肚,朋友話呢間好味就跟埋佢去,店入面燈光好暗,都頗多人,等左10分鐘到終於有位啦!西冷牛扒 $408配黑椒汁5成熟牛扒是最好的, 肉質嫩紅柔軟,食落好 juicy!唔會太硬同嚡口及沒有韌勁多數西餐廳會配上炸薯條,不過呢間比較特別係配上薯蓉,食得健康又不熱氣!問一問成日食既朋友先得知,表面配有的球體東西是牛油及酸忌廉,兩者混合起來,即時口感變得香滑,令薯蓉的味道更上一層樓!青樓我以為系法國果種大隻嘅,點知原來系青口BB,忌廉湯太多,唔好吃。Spicy salmon & jumbo tiger prawns (HKD 358) : tiger prawns係幾彈的,配埋香草係提升左蝦既鮮味。不過令人唔開心既係三文鱼有腥味同雪藏味,肉好腍身, 無咩三文魚味,一般。而且價錢又偏貴!不會再來食,CP值低。
不會再來食,CP值低。