2015-04-05 2716 views
好耐都無買過團購, 見到呢間做Set-dinner同任叫甜品不如就試下啦!唔知系唔系團購既原因, 所以六點三無幾耐就已經full-house.不過, 系落單既時候發生個小插曲, 我地想知是日餐湯有咩好選, 個侍應好hea咁同我地講…”奶油忌廉雜菜湯”…我地以為真系咁好一個湯有咁多料, 點知佢好寸加多句, “阿生, 系奶油忌廉湯或雜菜湯”…當堂都幾有bad feeling先上既系龙虾湯, 個湯都幾creamy, 仲有D虾肉tim!然後就黎左個頭盤, 我地各叫左個三文魚salad 同田螺焗薯蓉, 賣相都唔錯!之後就上個主菜, 有法國功封鴨同三文魚扖. 狼仔就覺得個法國功封鴨煮得比較干, D肉較為”鞋”, 真心未食過法國功封鴨, 唔知系米特式黎呢! 而個三文魚扖食既時候要小心D, 可能系個部位問題, 較為多骨 若果睇呢個post既讀者, 平時食骨會啃親, 就千奇唔好選啦!其實食到呢道, 都已經好飽, 所以甜品放題都系食左一round!“Let pictures speak for themselves”, 都系post D相比大家睇啦!味道上就普通D, 不過個心太軟都keep到朱古力流心,

味道上就普通D, 不過個心太軟都keep到朱古力流心, Cream brulee都幾新鮮同幾滑. 第一次食火炎雪山, 效果都幾特別, 略嫌過多cream, 連半殼雪糕都無.
2015-04-03
$147 (Dinner)