4K
2016-11-01 4688 views
大前日(29-10-2016 Sat)晏晝,同老公,女友人WK行完街,雖然我未肚餓,但佢o地肚餓,都係時候食飯.去邊o度食?老公話呢o度,其實佢想食好耐.OK咁o黎食啦.full晒,但好彩等唔太耐就有位,我o地安頓o左就睇menu,見到$308.00o既雙人餐A好吸引咁,而且呢日一張單幫趁滿$300.00,就送赤蝦或三文魚一盒.於是我o地決定要呢個,三人分.我走去俾錢落單,佢問我赤蝦同三文魚揀邊樣?我答赤蝦.佢問咁多人揀赤蝦?之後亦問我坐邊?我指一指,佢就話嗯,知道,俾兩個托盤你.我返埋位等.冇耐,佢o地就遞上兩碗好大碗o既湯,當佢發現原來我o地係三個人share食時,佢就俾多個托盤我,同問我要唔要多個碗?我答要.好,先睇兩碗湯,係海帶三文魚麵豉湯,料都幾多, 麵豉湯鹹淡適中,亦唔會太稀, OK.幾分鐘後,先送上送o既赤蝦,咁我o地先食啦,原以為送o既o野質素一般,點知唔係,唔差亦算鮮甜,我冇蘸之後隨飯送o黎o既wasabi同豉油食都冇問題,正.再過幾分鐘,海鮮丼同三文魚赤蝦丼到o黎,我捧落o黎時,飯係熱o既.而賣相好靚,有朵菊花o係o度,完全日本feel.赤蝦唔再講喇,三文魚刺身,蟹

menu

好,先睇兩碗湯,係海帶三文魚麵豉湯,
海帶三文魚麵豉湯
料都幾多, 麵豉湯鹹淡適中,亦唔會太稀, OK.

幾分鐘後,先送上送o既赤蝦,
送o既赤蝦

左:海鮮丼,右:三文魚赤蝦丼
赤蝦唔再講喇,三文魚刺身,蟹柳,帶子同唔知咩背都正常唔鯹,海膽亦靚,好好送飯,真係好正.

之後到芝士龍蝦同燒赤蝦,好香,呢啲就係吸引食客o既味道.

我先食燒赤蝦,
燒赤蝦
由於我懶得用手掰殼,就咁用口食,好鹹香,蝦肉爽.

然後到芝士龍蝦,
芝士龍蝦
芝士都鹹香, 龍蝦有好多膏,
多膏龍蝦
肉都爽口.

而呢o度可以自己斟檸水飲.

服務:

開頭我o地坐低後,疑惑雙人餐A係咪有咁多o野,問問職員,佢就有少少晦氣咁叫我老公等陣.之後就好返聲氣問同解答我老公o既問題.

收錢o個位簡直OK啦,之後佢o地o既服務都好好,好有禮.

就連收托盤o既大叔都好有禮貌.

4.9分

環境:

只有bar枱唔緊要,佢o地以美味吸客.不過枱下面冇架可以俾客人擺o野,就唔多好,建議裝一裝.

4.5分

其他:

Menu冇寫海鮮丼有咩海鮮,只可以睇相,呢個有啲美中不足.

但總括o黎講,呢餐食到我o地好滿足同開心.
2016-10-29
Waiting Time
4 Minutes (Dine In)
$102.67 (Dinner)
海帶三文魚麵豉湯
送o既赤蝦