2023-11-29 19 views
。O小姐。蟲草花膠雞煲。日常。平日兩個人諗唔到食乜,今日難得有三個人,又見開始有啲凍,咁呢個時候最好就係去食雞煲!附近究竟有啲咩食呢?搵吓搵吓咦見到呢間又有烤魚又有雞煲,又好似評價唔錯,咁就去幫襯吓啦。!如果要嚟呢間舖頭,喺寶琳站出,跟住向右邊過馬路,跟住一路再向左邊行,見到路口再轉返入去就會搵到呢間舖,都唔係好遠嘅,其實大概6-7分鐘就會行到。由於前日先食完魚,我哋最後決定食個雞煲,但普通雞煲又好似成日食,見到佢有蟲草花膠雞😳好似好補咁,咁就會一會佢啦!我哋叫咗一隻雞,另外再嗌咗個半半嘅生蠔,一半係四川麻辣,一半係蒜蓉,另外唔少得嘅梗係要燒茄子!先講返個雞煲,佢蟲草花都多嘅,花膠都確實有食到,當然多幾塊會更加開心☺️先要讚一讚個味道,唔會話好鹹好需要成日飲水,之前食過唔少雞煲,普遍都偏鹹,但呢一個味道啱啱好,雞係非常之足夠,我哋三條友都食極極都食仲有😅食到好飽生蠔方面,無論係四川或者係蒜蓉,對於我嚟講都好辣🥺不過佢蒜蓉真係好夠,唔使錢咁,我鍾意,而且生蠔都飽滿嘅👍🏻另外就係最鍾意食嘅燒茄子,茄子上面全部都係蒜蓉! My favour !!! 不過如果佢烤得再燶返多少少會好啲。食雞煲,點
。O小姐。蟲草花膠雞煲。日常。

川辣及蒜蓉生蠔

燒茄子

雞煲,點少得啤一啤佢,本身叫咗支藍妹,太細緻,冇睇到原來佢係細支裝,最後叫咗支青島🤣

埋單七百幾蚊,價錢同味道質素都成正比,唔錯,食完埋單出到去仲見到佢做緊特價一蚊一個餸!!下次要再嚟食過!!
Type of Meal
Dinner