2009-11-18 247 views
周日當然閒情,同食家去華懋買飛睇2012,仲有成個鐘先開場,就來最就近的噴泉咖啡屋食個tea先﹗毛毛細雨,坐在有傘子張開的露天位,落雨也不怕,唔知落雪怕不怕。上星期同友人在隔離的酒吧飲完,細看這間噴泉咖啡屋的餐牌,價錢同對面差不多一樣,happy hour都係買一送一,就要了兩杯hoegarrden﹗成4:00pm午餐都未食,食家點了火腿芝士水泡包,而我就要了隻大熱狗。水泡包Bagel我咁大個人都係第一次食,麵包外皮烤得硬脆,裡面的麵粉味濃郁,質地煙韌,紮實帶有嚼勁,配以芝士及蕃茄同吃,好食﹗熱狗包身鬆軟,熱狗腸香脆多汁,個汁醒胃香濃,也不錯﹗在店內係咁影下相,吹下水,睇下雜誌,不知不覺就夠鐘睇戲。2012超級好睇,不過下次睇戲前都係唔好飲啤酒,搞到成場走出走入幾次去廁所,錯過不了美妙鏡頭,這是敗筆。

熱狗包身鬆軟,熱狗腸香脆多汁,個汁醒胃香濃,也不錯﹗

在店內係咁影下相,吹下水,睇下雜誌,不知不覺就夠鐘睇戲。

餐牌誇張了點
露天位置落雨也不怕