2016-04-19 1119 views
銅鑼灣 禮頓道附近越開越多餐廳食肆 中西日意韓 甜品 主食 什麼都有一堆百花齊放 有競爭先有進步行完山 搭住叮叮由筲箕灣一路搭到黎銅鑼灣肚都凹埋 真係要搵野醫一醫肚見到間SLICES 係食PIZZA咁呢個外貎呢個格局 通常都係穩陣無失誤要左個COMBO A 即係湯或沙律加一塊簿餅佢有幾款簿餅比你去選擇 當中有四重芝士, 辣肉腸, 夏威夷, 雜菇等等我要左個開胃少酸又有啲甜既夏威夷不過佢寫住湯同沙律 我就有少少混亂 因為佢REMARK位又有ADD CEASER SALAD 加$25我就好自然問佢除左凱撒沙律仲有咩沙律可以揀 (我估會話薯仔沙律或者什果 等等)竟然回覆係凱撒既............咁即係 原來加多一個先係加$25 (即係追加 EXTRA ORDER)講返個沙律先 就以個人愚見 見識少 凱撒即係有Romaine lettuce + french dressing +bacon + chesse + tomato + croutons唔怪你唔落anchovy 呢條咸魚喇 好未?? 咁都唔會係什菜沙律加一pat Mayonnaise (美容醬) 搭住本港生菜加啲九牙菜加幾粒超乾
百花齊放 有競爭先有進步

要左個COMBO A 即係湯或沙律加一塊簿餅
我要左個開胃少酸又有啲甜既夏威夷
夏威夷簿餅
講返個沙律先 就以個人愚見 見識少
搭住本港生菜加啲九牙菜加幾粒超乾煙肉同蕃茄咁就算數.........
我真係覺得不如叫做SPICEAL "SLICES" SALAD 我會更覺無問題
美容醬呢個杰身程度真係唔適合用係呢類沙律到 搞唔勻 痴埋一堆

ANYWAY 夏威夷係正常既波蘿火腿芝士茄汁底
簿脆既餅底 我覺得係唔錯既 而且唔會太硬 容易咬開又唔會碎
只不過係個茄汁底比較淡味 菠蘿甜酸度適中多汁 芝士雖然唔少 但用MOZZARELL比較多
有拉絲感但少左份芝士香味

隨餐付上一盒紙包飲品 幾款當中自選
70蚊可能對餐廳黎講係合理 但作為銷費者的話我會有少少要求
始終我食緊一塊包同一碗菜
2016-04-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)