chakcarmen
呢間餐廳尖沙咀分店做放題做得咁寒酸,不如唔好做啦!
chakcarmen
Level 2
2015-07-12
2K views
Follow
呢間盛八燒肉店尖沙咀分店做放題做得好寒酸
我已幫襯呢間盛八燒肉店兩年以上,最近見尖沙咀有週六及假日2小時放題,就訂枱試下,
訂枱前已向一位新上任的盧經理說明(因呢間餐廳每兩個月就會成班仕應連經理更換),
我向盧經理說明如果沒有足夠的厚切牛舌(唔辣),我就會轉去旺區分店食set Lunch,
當時盧經理承諾一定做到有足夠的厚切牛舌(唔辣),而且我還說明,我們來是為了厚切牛舌(唔辣),
請提供足夠的給我們,前一日又再電話通知,我們今日的需要,
到今日去到只Order了兩次厚切牛舌,就同我講已經賣曬,
為何一早承諾,今日就只得兩轉?
厚切牛舌是餐廳多人叫的招牌菜之一,點會賣曬?不用想都知是刻意啦!
還有我們一行六人,每次來的食物就只有四件 (四件一人一件都未夠分啦!這叫放題嗎?),
還要等好久甚至吹促才來第二次,未試過食放題食成咁囉........
直至尾聲,我終於嘈,先比了一碟份量似樣的牛肉(並不是牛舌,牛舌一早已話賣曬),
如果一早知道被呃,我們就不會訂尖沙咀放題,轉去旺角食Set Lunch啦!
食到一肚火,還有入座時六人,他們還想給我們六人一張卡位,得一個燒烤爐,
基本常識啦,六人一個爐食2小時,點燒呀?一定食唔飽啦!
我們當然死人都唔坐啦!其它枱是有位的,實在離譜!見我們不肯坐,之後才安排另一張枱,
有一次仕應來執枱,竟然將汽水淋到我頭,重矇然不知,要我出聲話佢,先說不好意思!
食到咁谷氣,好心咁寒酸就唔好做放題啦!
想去食呢間放題的朋友,就自己諗過先,免得谷氣!
六人份量
叫三個菇就來一個,這是六人份量?
叫三個菇就來一個,這是六人份量?
六人份量
我已向盛八總公司及分區經理投訴,現在已經有跟進及改善,而且還有專人與我聯絡,他們非常重視今次的投訴,所以我會繼續幫襯!
2015-07-27
Ratings