我上午11時15分左右打電話訂枱,我欣賞佢嘅接線生用英文,其實諗住都幾國際化。我好快成功預訂了同日一點正到店午飯。去到嘅時候大約 12:50,無人在reception,其實都無問題,最緊要有人睇到。可惜嘅係就算有人睇到都唔會行出嚟安排入座。等咗2-3分鐘,終於有個女仔出嚟,問我幾多位。我答佢2位,有訂枱。我唔知佢係咪聽唔到還是我太細聲。佢無理我,入咗餐廳入面周圍搵枱。過多大約一分鐘,佢出返嚟,同我講話暫時無位。咁我就問佢,我哋有訂枱嘅。佢回應我佢知道,然後佢話呢間餐廳嘅枱係先到先得。我同朋友O咗咀。佢好努力咁最後幫我搵到一張搭枱。算數,但求有飯食,一次半次忍咗佢,始終佢仍然係笑笑口咁同我溝通,雖然毫無抱歉態度。之後好似酒樓飲茶咁,每台一個大茶壺,自己斟茶。叫嘢食,我點咗烤牛肋骨配水冷麵,我朋友點人蔘雞。我嗰份唔使3分鐘上菜,鐵板上嘅牛係凍嘅。算喇,唔想再數落去。埋單時那位職員的態度,一字記之曰『輝』,重要轉普通話台,都唔知呢間嘢係國際化定內地化。講真呢間嘢話晒都 Isquare 27樓,除咗個景之外,真係一無是處。誠言,不去也罷。
2025-06-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)