2017-07-14
個好姊妹匆匆忙忙喺外國返黎一個星期就要走,所以唯有約出黎見一見都好啦~咁耐無見,梗係要請佢食好嘢,之前阿頭請過我哋幾個同事食過呢間,覺得好正好,橫掂好耐無同朋友去淺水灣,所以就決定黎海邊邊歎邊傾~我地點左個幾道餸開心share,首先黎既有Spicy Tuna Roll,Fresh Salmon with Okra on special house sauce同Sashimi Platter。吞拿捲食得多,帶有辣真係少食,辣味冇遮蓋吞拿味道, 反而特出佢鮮味出黎其他。三文魚刺身同秋葵,十分新鮮,再加咗佢地秘製醬汁,簡直係錦上添花。另多,Sashimi Platter每種刺身特別新鮮,簡直好似啱啱係海上捉上即食。三樣餸菜都相當有水準。跟住上枱嘅係 Fresh Japanese Oysters同Fatty Tuna Sashimi & Hokkaido Uni, 真蠔肉身漲卜卜,食落果然夠肥美!拖羅就油花均勻、入口即溶,而兩樣mix埋海膽一齊食果種鮮甜味真係唔講得笑~食左咁多刺身類食物,叫番兩個熟食平衡番個胃口。第一個係銀鱈魚,油份超多,經過燒煮過,肉汁仍然保留到,睇到魚皮收縮的模樣,魚肉應
見到個好姊妹食得咁開心,就知呢餐係無價啦~