2022-01-24
Staycation點少得食個早餐🍳,本身以為 $699/2位嘅Package 係Set Breakfast,估唔到仲有雙人自助早餐😲,雖然見出邊原價係$210/位啊吓⋯一入到餐廳覺得採光度好好☀️,位於4樓都見到尖沙咀碼頭景同對岸維港景色,咁光猛令人好有早晨嘅感覺!食物當然係最基本嘅配備,但呢個價錢公道啲講都算係咁👌🏻————————————————👅自助早餐($210 /位 +10%)🔸冷盤類🔸👉🏻沙律吧同芝士拼盤,但係就無三文魚同火腿,反而有啲奇奇怪怪嘅燴桃🤧、燴菠蘿蜜等醃製菜,唔係幾啱胃口👉🏻乳酪有3款水果味選擇🍓,試過都OK,仲有牛奶加Cereals🔸水果類🔸👉🏻配備大眾化嘅水果種類:西瓜🍉、菠蘿、哈密瓜同蜜瓜,勝在每款都幾甜🔸麵包類🔸👉🏻簡單糕點每款有啲:牛角包🥐、格仔餅、鬆餅、方包🔸熱食類🔸👉🏻基本款西式同中式熱點,西式有炒蛋、腸仔、煙肉、薯餅、炸魚手指、焗豆同烚蛋等,香脆嘅炸魚手指有Encore🉐,不過個炒蛋凍晒又唔滑👉🏻中式有三款點心同炒粉麵,燒賣算係食得過,飲品區嗰邊仲有白粥同埋銀針湯粉🥣,湯粉試咗真係幾鹹🔸即點即整類🔸👉🏻呢間只有Egg station🍳,芝士奄列幾
————————————————
👅自助早餐($210 /位 +10%)
🔸冷盤類🔸
🔸水果類🔸
🔸麵包類🔸
👉🏻簡單糕點每款有啲:牛角包🥐、格仔餅、鬆餅、方包
🔸熱食類🔸
🔸即點即整類🔸
👉🏻呢間只有Egg station🍳,芝士奄列幾香口,煎太陽蛋略嫌油咗啲
🔸飲品類🔸
👉🏻 有一部自助咖啡機,仲有蘋果汁橙汁同埋Toxic water 💦,亦都可以自己沖熱茶
🚩總結:呢個價錢已經無得彈啦
————————————————
🌟注意:因為當日入住人數眾多, check-in已經要透過網上訂位。早餐分咗三個時段,可能入住得遲,最遲嘅早餐時間已經Full左⏰,只可以Book朝早8點半至9點半,搞到食飽要返去瞓多覺
📍 再臨閣
地址:尖沙咀梳士巴利道41號香港基督教青年會南座4樓