2016-06-13
其實夏天同甜品,都已經分唔開。既然而家韓風吹得咁勁,緊係要試下呢間韓式既甜品店。Menu既款式好多,有雪奶、又有軟雪糕,仲有熱食。韓式綠寶石香甜蜜瓜雪奶 $68講到明係雪奶,佢入面D冰係用左牛奶打出黎,所以食起上黎有陣陣既牛奶味,另外佢仲會俾個煉奶你撈落去,更加香同埋甜。而佢中間既冰都打得好soft,打得好碎,唔會食到大粒既冰。配埋呢個香甜既蜜瓜粒,不得了,簡直係透心涼特級邪惡Tiramisu 韓式牛奶軟雪糕 $55其實我平時真係好少食Tiramisu既甜品,因為我唔鐘意佢有時好重既酒味。但係今次破格地試左,全因朋友話如果唔好食,佢會幫我食埋佢。上面既軟雪糕好香濃,好幼滑,果真係軟雪糕。佢下面既Tiramisu都整得好好食,無我最驚既重酒味,反而多左少少coffee味。不過你唔可以單獨每一path咁食,而係要將所有既部份一齊食,軟雪糕+Tiramisu一齊咁,咁先係最夾