2018-09-14
本人妻同小鮮肉老公行開黃埔果頭冇野做 ,當然要起附近搵食喇 去到黃埔船附近 見到間叫名館嘅餐廳 睇埋餐牌好似唔錯 就入去試試喇 !和麻醬雞絲粉皮 作為前菜咁食 ,真係唔錯嘅選擇 ,食落口煙韌之如 ,仲有少少辣味加埋爽口嘅青瓜食 ,可以開開胃 !黑金流沙包 外表都已經好吸引 一打開個包 內面嘅奶黃就流曬出黎 食落去又唔會太熱 溫度剛剛好 唔驚炙傷個嘴仔 同埋如果大家覺得美心嘅流心月餅係好食嘅 呢個就係超級好味金銀蒜蒸娃娃菜 每餐都必需嘅蔬菜 賣相方面唔係太特別 但味道就幾特別 最特別就係有好多蒜 食落口都幾好味 私房金黃球泡飯 今餐最爆嘅菜式 一餸幾食 除左有湯飲之外 個波波飯可以溝埋湯變成湯飯食 本身嘅波波飯其實表面好似係飯焦 食落口好煙韌有口感 味道方面又出奇地好夾 幾抵食蜂蜜柚子蝦球 蝦球唔會太粉 食得出係新鮮蝦黎 估唔到蜂蜜加蝦球味道又真係唔錯 不過柚子味太出 搶走曬蜂蜜嘅甜味