2018-06-11 341 views
近幾星期 台式飲品開到成行成市 睇黎都就快飽和咁多間台式飲品係銅鑼灣開店 就以迷客夏同老虎堂呼聲最高 最多人排 小弟我作為台正式飲品愛好者 當然抱住一試心態 間間都試哂 老實講 這2個月真係飲唔少 邊間沖得好 邊間唔好 用咩料沖 一飲都知到大概不過講到人山人海 老虎堂都算利害 我中午時間去排隊買 見到得十幾人以為好快 點知排隊買就快 攞就要等成個鐘 真係好誇張千辛萬苦等到杯野飲 飲之前諗住驚為天人 一飲就知係百佳明治牛奶沖出黎 講奶味真係唔算突出 係好普通 一定唔算得上難飲 因為用明治奶沖出黎點衰有個極限 不過等人潮散左先好試講真 絕對講唔上係必試不可
近幾星期 台式飲品開到成行成市 睇黎都就快飽和

講真 絕對講唔上係必試不可