2021-08-16
今日同朋友去咗18樓食雞煲,呢間旺角分店都成功租到18樓一講個名就知係邊啦🤣🤣因為重點想食雞煲所以就去咗最普通嘅套餐A啦 ($178 位) 套餐係牛肉上有分別,最普通嘅就有雪花肥牛同特級肥牛🐮🐮揀,貴啲嘅會有安格斯或者係澳洲和牛🙆🏻♀️🙆🏻♀️ 一入到去就揀雞煲辣度,我地揀左微辣🌶其實冇乜辣味😛😛,等緊煮雞煲嘅時候梗係走去參觀下啦,可以拎醬料飲品😚😚仲可以睇吓佢好有香港懷舊特色嘅裝修添 出邊有飲品櫃除咗一般嘅汽水涼茶之外仲有幾款自家製嘅冷泡茶樽裝可以拎🍵🍵另外就係醬料吧同埋仲有個雪糕櫃🍦🍨,佢嘅菜類都係擺喺菜檔度隨便自取 其他野食就用QR code 可以隨便落單,仲可以一粒粒/一件件叫添,岩哂我呢d 細食又咩都想試既人呀😍😍 二人份量嘅嘢雞煲都一啲都唔小,成煲底滿滿既雞,雞啲味都調得都唔錯,叫咗微辣就唔辣既,建議食食得辣嘅人可以揀辣少少 特級肥牛雪花肥牛兩款牛都各有特色,一款肉味比較濃,另一款就肥瘦相隔,兩個都幾好食,但食完雞煲已經好多肉,就食唔到太多款🤣🤣 其餘嘅火鍋配料多係啲大路嘢,叫左既都幾正常,幾好食🤤🤤同埋冇漏單既情況,黎得好快比較特別嘅就有墨魚滑,萵筍同埋豬大腸,都係其他地
特級肥牛
雪花肥牛
其餘嘅火鍋配料多係啲大路嘢,叫左既都幾正常,幾好食🤤🤤同埋冇漏單既情況,黎得好快比較特別嘅就有墨魚滑,萵筍同埋豬大腸,都係其他地方未必有既
📍 18樓雞煲火鍋專門店 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場18樓
#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie