肥仔力士
名叫地茂, 但嘢食無不地茂!
肥仔力士
Level 2
2011-01-26
Follow
隨意看看手機從前拍下的照片, 看到在地茂拍下的照片. 嗰日去地茂係今年1月1日, 因要到香工找找平價牛仔褲做洗水PRESENTATION, 完成任務返貿易廣場攞車時覺有點餓, 當時為兩點九, 我便走到幸福村商場搵食. 偶然在一樓商場見到新開的地茂, 睇佢門外寫著有粥粉麵飯任君選擇. 可能已三點鐘, 店內只有一半枱坐了人, 我找卡位坐底便看看餐牌, 店裡的亞姐反應極快走過嚟放底杯茶同問我食什麼. 我便叫了個鮮牛肉雲吞撈麵, 菜心同埋凍啡. 亞姐好快手落完單便走去麵檔和水吧放單, 我無所事事便看看四周, 店的裝修適當不會大跨也不大老土, 枱與枱間有恰當的距離, 斷估飯市坐滿人都吾會迫到轉吾到身. 大約十分鐘後, 我叫的嘢食便陸續送到枱上,

灼菜心 - 灼得剛剛好, 菜仍然好翠綠, 食落爽得嚟又清甜又無渣:)
鮮牛雲吞撈麵 - 牛肉有肉味又吾會太化學感, 雲吞六成蝦四成豬肉尚算合格, 麵有蛋味及爽口但有少少碱水味, 碗湯有大地魚咸香味但應只落了少少味精因飲後只有少少口乾.
凍啡 - 奶跟啡比例剛剛好又不大甜, 不錯

, 食完才發覺三樣嘢加埋五十一元, 我去埋單便問收銀姐姐有無單作泊車用, 佢好快手俾張手寫單我去攞一小時免費泊車. 整個食麵過程只花了三十分鐘, 行埋超市出埋車離開都仍然不過一小時. 地茂原來都有好嘢.
Like
Ratings