Monicalk
Monicalk
Level 2
2017-08-01
Follow
好hit好hit由日本過黎既pancakes 店。一開就日日排長龍,日本都好多人幫襯,我緊係要快啲試下。

我地星期日早上10:45am到達,諗住食頭一水啦,點知派籌派到下午二點

但無阻我地一行4個女子要食既決心,我地決定hea 幾個中hea到兩點。

呢個故事教訓我地,如果你地唔想等到下午,又或者排walk in 等到天荒地老都唔知有無得食既話,一定要早上10:00希慎一開門就走上去拎籌,咁就一定無死啦!

睇下為左食pancakes 可以去到幾盡
搵女仔fd做呢件事好啦,男朋友點會明白厚pancakes既浪漫丫

正題,我地下午一點半倒就反左去,咁等左陣有位我地就可以入去先啦。
要自己行出去買的,無人會幫你落單留意反。
我地一早就決定晒食乜,main menu 4個款,一人一個唔洗爭,又可以試下其他味。
Main  menu  而家只供應4款甜的pancakes
Main  menu  而家只供應4款甜的pancakes

期間限定蜜瓜味
期間限定蜜瓜味

蜜瓜味係期間限定,在場好多人食,但我地就無乜興趣。maybe next time~

原味,正。
店員會推介你用兩隻叉係中間拉開咁食。
原味個cream好似同其他味道既唔同,會甜啲,同個pancakes 好夾。
個soffule pancake 好厚好鬆軟,但唔係食落得陣風個啲,佢係有質感既,但又好鬆化!
一大啖放入口超滿足囉唔該

紅豆綠茶味

綠茶紅豆味都好推介,綠茶cream 加紅豆蓉加cream 加pancake 一定要一啖擺晒落口,咁係最滿足既食法!

士多啤梨香蕉味
士多啤梨香蕉味

其實有啲berries 係真係比起其他款式無咁漏既,不過食到尾就開始覺得有點太酸。

香蕉朱古力味
香蕉朱古力味
朱古力香蕉,一定無死人既combination, 條香蕉仲有焦糖面無得頂,但係真係好飽好漏囉!

我地好鬼貪心,一人要食足一份,唔好見佢咁鬆化,食完飽到上心口。
不過感覺超滿足,係正既

離開時我地不停討論下次要食乜野味同幾點要黎拎籌
Ratings