2019-05-31 159 views
總是覺得賣點是什麼,店名是什麼,就應該專業於什麼,所以,見到燒鵝店,自不然就覺得應該食燒鵝啦。只不過,我們對鵝這種食材,會是有其他選擇就更好的心態,所以吃了幾次阿爺燒鵝,我們都是吃燒鵝以外的食物。雖然間舖開冇耐,不過已經有好多捧場客,是不無道理㗎~佢哋主打係燒鵝,不過啲燒鵝係咪真係好食就真係見仁見智啦。我哋都覺得佢嘅燒腩仔先真心一流!叉燒就一時時,叫咗肥叉,上到檯都未必真係肥。好似今次呢個,真係瘦到咬唔到咁滯。不過啲燒腩仔真心好味,每次我都會忍唔住偷男友一兩件過過口癮。層皮燒得好脆,啲肉好肥美,入口又有肥膏滿足,好正!不過係好高卡路里,小女通常食一兩件就要收口。我喺呢到鍾意食嘅係燻蹄海蜇飯~成碟嘢,喺女人嘅心裡面都係想到三個字:“骨膠原!”不過啲燻蹄都係一時時,今次都係爭緊啲,不過點埋個汁都幾好餸飯。雖然佢個名係叫做阿爺燒鵝,不過奉勸各位,不如食其他,每樣嘢嘅質素都會有參次,但點都好過件燒鵝。

雖然間舖開冇耐,不過已經有好多捧場客,是不無道理㗎~

叉燒燒腩飯

叉燒就一時時,叫咗肥叉,上到檯都未必真係肥。
好似今次呢個,真係瘦到咬唔到咁滯。

燒腩

層皮燒得好脆,啲肉好肥美,入口又有肥膏滿足,好正!
不過係好高卡路里,小女通常食一兩件就要收口。
我喺呢到鍾意食嘅係燻蹄海蜇飯~

燻蹄海蜇飯

成碟嘢,喺女人嘅心裡面都係想到三個字:“骨膠原!”

叉燒燒腩飯
燻蹄海蜇飯