2018-05-06 181 views
見到新鋪開張,好多時都鍾意去試下新野,但結果令人失望,比屋村酒樓更難食。原本以為新鋪係點心專門店,仲要開系中環,質素都有返咁上下,兩個人食叫左鳳爪排骨飯,蟲草花北菇蒸雞,黑松露蝦餃,蜜汁叉燒腸同紅棗糕。先講蒸飯唔知係落得太多水定蒸耐左,個飯係濕既! 唔係飯嘅粒粒分明既感覺仲又近乎粥嘅質地,好難食。鳳爪排骨就正常,無咩特別。仲要勁油。🤤蟲草花蒸雞,無蟲草花味,寧願佢話係普通蒸雞就無咁大期待。正常。份量係比一般去酒樓飲茶細,不過開得係中環貴又份量細我覺得正常,但唔太好食先係重點😓黑松露蝦餃,蝦餃皮厚。一籠兩隻。最基本既蝦餃都整唔好,加咩黑松露都補救唔到。蜜汁叉燒腸同樣份量細,不過好彩入面餡料都滿。最尾甜品加左個紅棗糕,反而甜品係最正常,幾香紅棗味又煙韌有咬口。現場見反而多外籍人士去食,好可惜佢地食唔到最到道好味既點心。

黑松露蝦餃,蝦餃皮厚。一籠兩隻。
最基本既蝦餃都整唔好,加咩黑松露都補救唔到。

蜜汁叉燒腸同樣份量細,不過好彩入面餡料都滿。

2018-04-19
Type of Meal