2020-07-01
難得聽日公眾假期端午節,約左閨密食中菜慶祝下,順便放工去海港城購物購物!有間新開中式潮州菜,就「格GI躝」一下!一坐低俾佢個境嚇襯!靚到成個海景都睇到,既有情調又浪漫!點左個川貝枇杷燉鱷魚肉($188)同閏密傾計潤下喉,上菜時點住火坐暖佢,傾到入哂神都仲暖粒粒,入面仲要好足料!要慶祝當然唔少得點啲炸物、開胃菜香芒他币蝦球($288),啲沙律醬加芒果汁調教得剛點好,用來送飯送到舔舔脷!蝦球都相當新鮮,肉質唔會爛容容!心郁郁好想食魚,除左醋菜魚就條星斑!價錢略貴—— 荷花蟲草星斑球$468,但真係好厚肉,四個人都夠食呀!內質好嫩滑,吸哂荷葉同蟲草香,蟲草花入哂味,一啖過食哂感覺更佳!
仲有最抵贊個口罩套,非常細心!
心郁郁好想食魚,除左醋菜魚就條星斑!價錢略貴—— 荷花蟲草星斑球$468,但真係好厚肉,四個人都夠食呀!內質好嫩滑,吸哂荷葉同蟲草香,蟲草花入哂味,一啖過食哂感覺更佳! 最後點少得我地最愛甜品!叫過桂花烏龍蒙布朗 $218 完成今日美滿嘅一餐晚飯!烏龍味濃郁,碟邊啲配料都好正,猶其個梅乾!
仲有最抵贊個口罩套,非常細心!