2009-08-25
哩晚去左旺角飲夜茶,而家夜晚有點心食一D都唔出奇,自從添好運成功之後,哩種茶樓式餐廳好似愈開愈多,本黎想食添好運,一路開左咁耐都未試過,但實在唔想排隊唔想等,所以唯有退而求其次啦,朋友黎試過都話OK,見唔駛等就食佢啦~~~唔知係咪無人知有間咁既野,所以竟然唔駛等位喎~太好,最怕食飯要等位!!!拎起張點心紙一睇,有D失望,同酒樓當然無得比,好少款,仲要係無咩特別賣點,有個咩鮑魚燒賣,無咩特別興趣,賣相又唔吸引,所以都係叫番normal野~蝦餃燒賣例牌野,味道都OK,無乜話特別好食唔好食,不過都幾足料,D蝦都幾大隻,算抵食啦~春風得意腸唔係新野,因為其他酒樓都食過,可以一次過滿足食春卷同腸粉既願望,除左足料,都係無咩特別,炸得好脆口,幾好啦~臘腸蒸雞飯平時絕對唔會食蒸雞飯,怕佢蒸得唔熟,哩個飯反而比我想像中OK,D雞幾滑,最緊要係熟既,我要求真係唔高.....腐皮蝦卷哩個係店內推介,都係個句,無咩特別,我鐘意食香口野,哩個必點,炸得唔太油哩個應該係唯一既可取之處~咸水角我至愛,又係必點既,好大粒,但D涵好少,個外皮夠厚又脆我鐘意,如果涵多番少少就一流喇~總括黎講都OK啦,算唔錯,不過未必會
總括黎講都OK啦,算唔錯,不過未必會再返黎試,試多幾間分別下先~~
順帶一提,哩度D冷氣好鬼凍,飲住熱茶都好凍!!!
建議款式可以加多D,整多D特別野,最好就係研制獨家款,咁先有賣點,吸引到客架嘛!!!
下次目標要試添好運,試下佢究竟有咩咁巴閉先~!!!