今晚系同男友難得的約會。我地去左元朗搵好野食!😋今次回味呢間我地系日本已經食過嘅日本拉麵餐廳。我地去到8點左右,好多人系到排緊隊!系門外望入去,雖然系商場入面,但一啲都唔逼,好舒服嘅感覺,如果坐窗邊應該會更有feel😈我地勁期待,所以我地系門口外已經睇定餐牌,入到去就即刻嗌!!等左大概15mins左右就入去。入到去,我地即刻寫紙落單。男朋友揀左激辛拉麵同男爵薯餅,我揀左黑松露拉麵。我想講,系呢間拉麵店完全同系日本福岡個到食嘅麵質同味道都系一模一樣,真係冇失望到!!!我地兩個都偏愛硬嘅麵質,所以我地都揀左硬嘅麵。就算食得慢或者上得慢都唔驚啲面會黏起黎。另外,咁樣會比較有咬口。佢地又真係做到我地想要嘅麵嘅硬度。*激辛拉麵嘅辣度唔系普通食得辣嘅人可以食嫁*留意反啦!因為佢真係辣,我飲左小小湯都已經感覺到個種味覺上嘅刺激。雖然,叫我食我仲勉強食到!但比左錢唔會去買難受,都系食反啲唔辣嘅穩陣啲haha。另外,男朋友中意食腩肉,呢個真係岩曬佢。我個個黑松露拉麵嘅黑松露好香。黎到嘅時候,個陣豚骨湯嘅味道飄緊出黎,聞到已經流曬口水,食埋落去系日本嘅味道,系旅行嘅感覺。仲有佢啲配料好足料,配埋一齊超有咬
今晚系同男友難得的約會。我地去左元朗搵好野食!😋
今次回味呢間我地系日本已經食過嘅日本拉麵餐廳。

我地去到8點左右,好多人系到排緊隊!

等左大概15mins左右就入去。入到去,我地即刻寫紙落單。
男朋友揀左激辛拉麵同男爵薯餅,我揀左黑松露拉麵。
激辛拉麵
我個個黑松露拉麵嘅黑松露好香。黎到嘅時候,個陣豚骨湯嘅味道飄緊出黎,聞到已經流曬口水,食埋落去系日本嘅味道,系旅行嘅感覺。仲有佢啲配料好足料,配埋一齊超有咬口。另外,我比較喜歡瘦嘅肉,所以呢個系配叉燒,好正啊!
黑松露拉麵
最後,呢個side dish系叫做男爵薯餅。有分開兩種味道,分別系紫薯栗子同牛肉味。我地先食左牛肉味先。我覺得牛肉可以大粒小小,唔係好咬到牛肉。但牛肉薯餅比到我嘅驚喜系佢啲薯蓉都系甜甜地嫁。而另外紫薯栗子就系我杯茶啦!因為我唔太喜歡甜野食,所以呢個薯餅嘅甜味唔太突出,唔會搶左薯蓉嘅味道,食完都唔覺得好濟,好味啊!重點系,佢外層唔會好厚粉又炸得好脆,配埋沙律醬酸酸甜甜咁。好過癮啊!
男爵薯餅
2017-10-03
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
激辛拉麵
黑松露拉麵