2023-03-27
上網睇到同撈同煲餐廳,對個名好有興趣就嚟試吓。餐廳主打懷舊風,未食飯入去個門面都幾吸引,可以打吓卡。我覺得配料都幾值得一讚,唔用嘅時候冇用保鮮紙封住,感覺上都幾衛生。我同朋友問店員有咩推介,見到個海鮮拼盤好似都幾抵食,我哋就叫咗一個試吓。所有嘅海鮮都好新鮮,尤其是係個元貝大大粒,食落去勁有滿足感。我哋想試哂拼盤中所有海鮮,店員就好體貼,咁幫我哋轉晒每樣海鮮x2,而蝦就有六隻。兩個人食啱啱好。另外,佢哋主打港式風味嘅沙嗲湯,沙嗲湯汁勁濃郁,拎嚟配響鈴食真係一流,本身我哋諗住最尾加埋一個面撈沙嗲汁,但真係叫得太豐富嘅關係,食唔晒!所以冇叫公仔麵!蝦多士同響鈴都係即炸,上咗枱後,店員叫我哋食咗先,因為真係好脆口同香口,拎嚟送啤酒一流!由於我同朋友都鍾意食海鮮,所以令我嗌咗一個珊瑚蚌同埋脆肉鯇骨腩,珊瑚蚌好鮮甜好脆口,另外個骨腩真係好抵食!咁大份都只係$88!淨係我哋嗌咗個大嘅手切牛肉,肉質鮮甜同埋好淋,一定要嗌,下次仲想繼續試埋封門柳牛肉!我哋兩個人食完以上咁多嘢已經好飽,但店員竟然同我哋講仲有甜品提供,係懷舊花奶啫喱,仲有用我哋沙嗲湯煮嘅糖不甩!初頭問店員咁咪會有咸有甜,佢建議我哋食咗先再
我哋兩個人食完以上咁多嘢已經好飽,但店員竟然同我哋講仲有甜品提供,係懷舊花奶啫喱,仲有用我哋沙嗲湯煮嘅糖不甩!初頭問店員咁咪會有咸有甜,佢建議我哋食咗先再評論,食落去鹹鹹甜甜,原來好得意,仲好解膩,非常值得一試。最後我哋真係飽到抱住個肚走!