2009-04-11 123 views
4/4/09我中午出了街食飯, 但我又想試下其他餐廳的食品, 後來經過"同心", 所以入了去食個lunch, 最後都是食個炒貴刁, 見到有胚芽好立克, 都order 了一杯, 不過另外加多$4...先來了杯胚芽好立克,味道都較得好濃, 好正, 胚芽的味道好似食麥片般, 不錯!之後來了例湯, 是佛手瓜章魚煲豬踭, 起初我都怕它是好salty 好多味精, 完來都不是, 都幾好味, 不會是好salty, 好足料去煲, 飲落都冇咩味精, good!炒貴刁個咖喱粉的味好濃, 不過落多了紅椒, 所以令到個粉都幾spicy, 啲蝦都不會話霉, 也不算叫好爽, 都好大碟, 好抵食, 在灣仔區食lunch 都起碼是三十幾元, 不過"同心"的炒野都好食, 不會炒到細細碟給你, 地方雖細,但是好舒適, 有卡位可以坐, 地方都好乾淨, 都幾滿意的一餐, 服務都好有效率, 員工都好nice!!

daily menu
胚芽好立克
例湯
好多紅辣椒
同心餐廳menu
收銀櫃檯
2009-04-04
$35 (Lunch)
daily menu
胚芽好立克