2009-04-11
4/4/09我中午出了街食飯, 但我又想試下其他餐廳的食品, 後來經過"同心", 所以入了去食個lunch, 最後都是食個炒貴刁, 見到有胚芽好立克, 都order 了一杯, 不過另外加多$4...先來了杯胚芽好立克,味道都較得好濃, 好正, 胚芽的味道好似食麥片般, 不錯!之後來了例湯, 是佛手瓜章魚煲豬踭, 起初我都怕它是好salty 好多味精, 完來都不是, 都幾好味, 不會是好salty, 好足料去煲, 飲落都冇咩味精, good!炒貴刁個咖喱粉的味好濃, 不過落多了紅椒, 所以令到個粉都幾spicy, 啲蝦都不會話霉, 也不算叫好爽, 都好大碟, 好抵食, 在灣仔區食lunch 都起碼是三十幾元, 不過"同心"的炒野都好食, 不會炒到細細碟給你, 地方雖細,但是好舒適, 有卡位可以坐, 地方都好乾淨, 都幾滿意的一餐, 服務都好有效率, 員工都好nice!!
炒貴刁