之前7月1號連請了成個星期假,夜晚8點幾同個friend在天后搵嘢食想飲下嘢,附近好多間都10點關,偶然間search到呢間用心的小店,仲有20%off 緊係去試下!入到去除左環境靜+舒服外,老闆好好,親自招呼,仲介紹左食物比我地。原來有種小龍蝦叫scampi(南極深海螯蝦)🦞 係new zealand罕有d嘅品種。同個friend都想食生蠔,正好有個special set,當然就二話不說地order 了,$148有1隻scampi+2種生蠔食物黎到後更有驚喜,非常用心嘅佈置,真係睇得又食得,啱晒相機食先嘅我地!掛著食,差d唔記得影相,scampi好鮮甜,似日本虎蝦但鮮甜好多!個甜味仲會留係口內一陣,一試難忘然後,當然要配埋2杯酒慢慢嘆個蠔就好有口感,亦非常新鮮,但我仲係好掛著小龍蝦嘅鮮!跟著就到主食,2個女仔叫了個fries 同risotto,risotto好入味,係用心之作,無諗過在小區會食到咁有品質嘅risottorisotto個cheese好好味,香濃。我睇邊食邊傾計,唔經唔覺傾到12點幾,原來呢間餐廳仲開到好夜、係姐妹談心嘅好地方

然後,當然要配埋2杯酒慢慢嘆

個蠔就好有口感,亦非常新鮮,但我仲係好掛著小龍蝦嘅鮮!

risotto個cheese好好味,香濃。