2008-07-30 67 views
上星期五與全組同事開完會後,便乘火車北上到上水石湖墟街市熟食中心食晚飯。一行七人到達強記後選了個涼風位置坐下,隨即叫嘢食。我們除了叫強記的食品外,還有叫金曼谷、農家及何俊記的食物。總共叫了十一個餸:1.強記煎蠔餅-----好大碟和好食,同事靚妹最鐘意食。2.強記沙拉骨-----都好味道,轉眼已沒有了。3.強記椒鹽鮮魷-----炸得不夠脆,同事高大威的至愛。4.強記琵琶豆腐-----唔係咁好食。5.強記蒜蓉白菜仔-----都可以。6.強記蠔仔粥-----好味,一大窩都清晒。7.金曼谷咖喱海鮮包-----好味道,但是這班年青人原來不太喜歡辣的。8.金曼谷咖喱雜菌包-----都是很好食,拍檔最愛吃。9.農家黑椒牛肉粒-----好味道,年輕人話牛肉粒好好食同正喎!兩個薯蓉球比富仔食晒。10.何俊記燒鵝半隻-----今次燒得比上次差了些,但是都可以。11.何俊記燒肉拼叉燒-----都是新鮮出爐,燒肉皮好脆,叉燒還可以。雖然十一個餸,但是還可以清得八成,而亞妹同拍檔兩人係食很少,靚妹則有頭無尾,我只是飲多過食,好在有三個年青力壯的俊男。是晚埋單連四罐汽水、六支大啤酒及一碗白飯都係七佰多元,真係好低

1.強記煎蠔餅-----好大碟和好食,同事靚妹最鐘意食。
2.強記沙拉骨-----都好味道,轉眼已沒有了。
3.強記椒鹽鮮魷-----炸得不夠脆,同事高大威的至愛。
4.強記琵琶豆腐-----唔係咁好食。
5.強記蒜蓉白菜仔-----都可以。
6.強記蠔仔粥-----好味,一大窩都清晒。
8.金曼谷咖喱雜菌包-----都是很好食,拍檔最愛吃。

雖然十一個餸,但是還可以清得八成,而亞妹同拍檔兩人係食很少,靚妹則有頭無尾,我只是飲多過食,好在有三個年青力壯的俊男。是晚埋單連四罐汽水、六支大啤酒及一碗白飯都係七佰多元,真係好低食。
強記煎蠔餅
強記沙拉骨