2017-02-21 838 views
我同媽媽最愛食上海野 較早前同事話試過雅蘭有間幾好味 發現原來係利舞台6/F係有分店 為左方便媽媽就決定銅鑼灣啦 兼放工bus可直達 媽媽早到左就上去囉位先 佢話d人好禮貌帶佢埋位兼推介左d食物 我上到去媽媽話已揀左佢想食既野 小籠包但佢話要原味 雖然我想食7色夠特別因為佢唔食芝士同麻辣味 唯有留待下次同朋友聚會再試小籠包分6 or 10 隻一籠 揀6隻 可試多d食物熱辣辣 皮薄多湯汁 不過唔同平時既摺紋 整體好味涼菜就揀左醋醬海踅頭 酸酸好醒胃 加埋青瓜既青爽 配合最驚喜係麻醬油麥菜 估唔到用油麥菜+青瓜可以做出這頭盤兼超爽脆 好有新鮮感點埋麻醬一齊食絕配李白醉雞 酒香濃 雞滑 但d骨帶血感覺好生咁 一同讚好包括左蔥油餅同椒鹽小黃魚小黃魚夠酥脆 皮脆脆但d魚肉極嫩滑 鬆化入口即溶 香蔥味 蒜香排骨拉面 面質彈牙 湯底濃 跟排骨兩件 分量一般 食落就好滿足夠晒飽 最後更係飯後甜品 擂沙湯丸 大滿足 下次有機會再去過
小籠包但佢話要原味 雖然我想食7色夠特別

小黃魚夠酥脆 皮脆脆但d魚肉極嫩滑
鬆化入口即溶 香蔥味
最後更係飯後甜品 擂沙湯丸 大滿足 下次有機會再去過
2017-02-21
$250 (Dinner)