2025-04-15
有日行過荷里活 見到原來台蔡再開新分店🙀真心恭喜佢地🎉👏🏻之前我都有去佢地奧海城店試過 而家市道咁差都能夠擴張 背後一定有唔少壓力💪🏻💕我前兩日返學前 同朋友一齊過左嚟試🫶🏻我地好驚訝未開門已經大排長龍😧(荷里活都靜左好耐😂好難得見到有一間餐廳排曬隊) 今次我地叫左牛肉麵🍜、九層塔鹽酥雞🌿配小碗滷肉飯🍚、芝士肉鬆蛋餅🧀同埋兩杯飲品🧋牛肉麵嘅牛肉好淋好入味😋份量都好足夠 湯底帶少少微辣🌶️我覺得無我上次係奧海城店食嘅湯底咁濃郁🤔荷里活分店嘅麵食採用關廟麵🍜麵條好滑身 唔會好重麵粉味👍🏻九層塔鹽酥雞加小碗滷肉飯啱曬想食主食又想食小食 但又驚食唔曬嘅細食人士🤣🤣鹽酥雞外皮炸得幾酥脆 唔會好油 份量都算多 雞肉有肉汁 唔會炸到乾曬🍗配搭埋炸過嘅九層塔一齊曬就啱啱好🤤🌿至於滷肉飯嘅滷肉我覺得都幾入味 但就略嫌白飯淋左少少 如果硬身返少少就好啦🤏🏻✨荃灣店限定嘅芝士肉鬆蛋餅🧀今次鑽石山分店都有🤤🫶🏻蛋餅外皮煎得非常脆 餅皮唔算薄 但我個人覺得ok唔算太厚~餡料都好足 滿滿肉鬆好正😋😋跟餐仲加左熱大紅袍珍奶茶🧋同百香果茉莉綠茶🍵正常台式飲品味道 都幾大杯🥤叫少甜味道剛剛好😆