2015-01-19
2004 views
女人永遠有第二個胃-「甜品胃」, 雖然食得多對身體唔係咁好, 但隔唔時食一次半次, 滿足自己又可以令個心開心D, 食左先算 XDDD同埋食野會令為食鬼聚埋一齊, 上星期五就約左一大班鐘意周圍食既朋友去睇下台灣人氣既諾亞半熟蛋糕, 我呢個搵食初哥, 真係好期待, 佢地揀左九龍城作為第一間香港分店, 唔講唔知呀~老闆話全港人均消費最高係跑馬地同九龍城, 怪唔之得好多甜品店出選址九龍城, 住得好近既我, 有口福lu~當晚老闆為我地準備左四款半熟蛋糕, 所有食材嚴選日本麵粉,有機鮮雞蛋,日本海澡糖,法國/比利時朱古力粉, 日本北海道牛乳等等, 帶來簡單又滿足的滋味, 諾亞半熟蛋糕在台灣紅起來是有原因的, 皆因在台灣只接受網購, 還要下單後等兩星期後才有貨, 想食好野的確要點耐性喔先試是比利時融心乳酪蛋糕, 呢個融心乳酪蛋糕, 表屠用上比利時朱古力, 而且採用了日本海澡糖, 比一般糖更加健康, 冇咁肥架!切開開, 中間果層係流心芝士, 店主更說在台灣是更加流心的, 都怕香港人接受不了, 所以今次先弄成7~8成熟, 芝士是creamy的, 滑身而不鞋口, 旁邊是比較賁身的芝士, 芝士部份更加入了海
Other Info. :
因為佢地每日蛋糕供應有限, 賣完就會收舖, 唔想換門釘, 建議最好打電話問左先