如果話你知這間咖啡室一沒有「取票嗌飛」,二沒有訂座服務,三仲要你企0係樓梯排個幾鐘先有得食。你,仲想試嗎?好奇怪,一般香港人梗係會話:梗係唔排啦傻嫁?哈哈哈!就等大家傻一次啦!呢間唔係普通咖啡室,而係台灣超人氣咖啡弄,終於開到第7間,強勢登陸香港!平日照我睇已經排到樓下賣衫商店,有時仲誇張到排到成條街咁長,咁勁當然係有原因啦!小妹0係台北台中車站附近已經試過幾次,水準一流,服務周到,今次黎到香港銅鑼灣當然要睇下有冇退步啦!首先食左個熱辣辣的鬆餅好厚,切完入口外脆內軟!加埋配汁係芒果汁,帶到更香濃既鮮果味。其實一個人食真係會飽D既,所以如果唔想食唔倒其他野就同朋友開心SHARE啦!然後黎一個整得好靚靚既草莓千層酥>3<我同朋友一人一塊分開咁食,真係唔會整烏糟手指嫁!佢既草莓粒粒都好大粒,好甜好新鮮!好明顯係用心揀過的!鬆脆的千層酥配搭甜度恰好的吉士醬,真係冇令人失望!小妹鍾意飲佢既香蘋葡萄冰茶,香得黎好有果味,但記得要少甜!而朋友就好鍾意佢既冰果茶,雖然好大杯,但勝在連舊冰都係用lemon雪住整,好有心機!最後要讚一讚所有店員,禮貌好,非常親切!音樂雖然有點大聲,但傾下計
你,仲想試嗎?

首先食左個[鮮果冰其淋鬆餅]

然後黎一個整得好靚靚既草莓千層酥>3<
我同朋友一人一塊分開咁食,真係唔會整烏糟手指嫁!

小妹鍾意飲佢既香蘋葡萄冰茶,香得黎好有果味,但記得要少甜!

最後要讚一讚所有店員,禮貌好,非常親切!音樂雖然有點大聲,但傾下計relax下都好開心丫!

好多人話好多外國野黎到香港真係keep唔住個quality,但係呢度新開張左幾個月都仲係咁給力,真係抵讚!
加油!真係要keep住呀
2013-05-25
Waiting Time
75 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)