2016-10-16 95 views
其實九龍灣有好多特色餐廳,真係要慢慢試先食得哂今次去到呢間餐廳,比佢個裝修吸引左,因為應節,所以店內都放左好多同halloween有關既佈置呢度逢星期五六日都有live band睇,真係正,有歌聽又有野食而家仲做緊優惠熱玫瑰柚子茶套茶具好靚,用個爐熱住佢,啲菜飲到尾都仲係暖暖地,冬天飲應該幾正!而個柚子同玫瑰味好夾,飲落好清新而玫瑰飲完有種好relax既感覺,正鹽酥豆腐豆腐好滑,熱辣辣而出面個皮夠薄,加埋啲椒鹽粉,正呀五香滷肉溫泉蛋飯呢個泡泡鍋飯係呢間餐廳既皇牌上面用蛋白整成,類似梳乎厘既口感,有強勁既空氣感而入面可以揀唔同既飯,我地揀左滷肉溫泉蛋飯,飯中間隱藏左隻溫泉蛋幾有gimmick,賣相係吸睛既不過滷肉欠缺台式滷肉飯既油香,肉亦都偏瘦偏乾整體都算係有創意,可惜有啲奇奇怪怪咁,還是鐘意食傳統台式滷肉飯
其實九龍灣有好多特色餐廳,真係要慢慢試先食得哂

而家仲做緊優惠
熱玫瑰柚子茶
而個柚子同玫瑰味好夾,飲落好清新

而玫瑰飲完有種好relax既感覺,正

鹽酥豆腐
豆腐好滑,熱辣辣
而出面個皮夠薄,加埋啲椒鹽粉,正呀

五香滷肉溫泉蛋飯
呢個泡泡鍋飯係呢間餐廳既皇牌

上面用蛋白整成,類似梳乎厘既口感,有強勁既空氣感

幾有gimmick,賣相係吸睛既

不過滷肉欠缺台式滷肉飯既油香,肉亦都偏瘦偏乾