終於去左荃灣激安行街,發現新開嘅海之戀商場多左好多新餐廳🤩,最後凍凍地就選擇左呢間台式藥膳火鍋,標榜養生火鍋所以湯底大部分都有藥膳做主打,重點係!一人一鍋🍲!係呢個危險時期,的確會食得安心好多🙌🏻/入座前店員先會探熱同提供消毒酒精清潔雙手,而且全店都設有空氣清新機,衛生程度做得好足💯,價錢分別有五個款式,我就選擇左$198《PrimeGrade肩胛肉眼放題套餐》,湯底就係《藥膳椰子清雞湯》同《藥膳台灣麻辣湯》,前者椰子雞湯底我戴住口罩都聞到勁香濃,配蔬菜類同西班牙無激素豬肉片相當夾🤤,後者麻辣湯辣度有得選擇小辣至大辣,小辣都相當足夠,香濃而不死辣👍🏻,加湯都係會用藥膳上湯絕對唔係加清水,所以會越食越濃味😝/另外多達30款台式火鍋配料可供選擇👀,對比其他火鍋店呢到配料的確比較出色,好似坊間比較少有,芝士竹輪、足8吋長蟹棒、甜不辣、米血糕、台式墨汁香腸,都相當唔錯,同埋放得整齊企理,飲品櫃除左一般汽水🥤,另有暖櫃熱茶提供,黑糖薑母茶、荔枝烏龍茶、牛蒡茶都較少見,回本位最後衝刺一定要食埋Movenpick雪糕😛!/總括選擇$198價錢都相當抵食,牛肉脂肪比例都好平均,一個價錢任飲同任食貴價雪

價錢分別有五個款式,

飲品櫃除左一般汽水🥤,另有暖櫃熱茶提供,
黑糖薑母茶、荔枝烏龍茶、牛蒡茶都較少見,
回本位最後衝刺一定要食埋Movenpick雪糕😛!
總括選擇$198價錢都相當抵食,牛肉脂肪比例都好平均,一個價錢任飲同任食貴價雪糕同靚配料都絕對回本,而且座位坐得舒服,想打邊爐可以多個選擇😋!