2024-06-24
🍽️ 倆仨杯 (尖沙咀)📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX 21E號舖-今日行開海港城,見到一間新開嘅小食甜品店😍😍雖然食咗晚飯,但係為食嘅我當然要拉埋老公一齊去試吓啦!💫醉鴨舌($32)呢個鴨舌係暖暖哋㗎,食落酒味會比較清啲,啱晒我呢啲唔飲酒嘅人👍🏻👍🏻👍🏻除咗酒香之外,仲有微微嘅甜味🔥🔥鴨舌嫩滑,而且好有咬口,越食越開胃🤩🤩傾傾吓偈就不知不覺食晒啦!好啱一班朋友share👯♀️👯♀️💫炸花枝丸($26)金黃色既花枝丸外脆內彈牙!花枝味香濃又鮮美💖💖炸得啱啱好🤩🤩入口熱辣辣🔥🔥超有台灣夜市風味🫶🏻🫶🏻🫶🏻老公仲話要encore🤣🤣🤣💫芒果茶凍( $48 )超足料!入面有煙韌軟糯既三色芋圓、彈牙又好濃茶香既鮮茶凍、香滑仙草、彈牙又健康既寒天粒粒同埋椰果😍😍😍最驚喜嘅係芒果冰底超細滑又濃郁,好似飲緊一杯鮮榨芒果冰咁🥳🥳最鍾意呢種入口即溶嘅綿綿冰口感😘😘😘💫葡萄柚冰茶(綠茶) ( $32 )茶底好清新,飲到葡萄柚嘅果肉同埋果香🌿🌿🍊🍊果味濃郁得來完全唔會假甜,飲得出係真材實料👍🏻👍🏻我哋揀咗5分甜,味道清爽啱啱好啊😍😍😍-🌟餐廳除咗飲品、甜品之外,仲有好多小食,包括滷水、炸物、
🍽️ 倆仨杯 (尖沙咀)
💫醉鴨舌($32)
💫炸花枝丸($26)
💫芒果茶凍( $48 )
💫葡萄柚冰茶(綠茶) ( $32 )
🌟餐廳除咗飲品、甜品之外,仲有好多小食,包括滷水、炸物、麵食,最驚喜嘅竟然有好多醉醉小食😍😍😍個人認為當正餐食都完全冇問題🤣🤣
🌟店員好友善,喺我心大心細嘅時候超有耐性🫶🏻🫶🏻好抵讚!下次一定要再黎食😋😋
🌟旺中帶靜,約埋三五知己過嚟一邊食糖水,一邊傾偈都係一個唔錯嘅選擇❤️❤️
🌟餐廳除咗嘢食之外,仲有T恤等等文創小麥,都幾有特色㗎✨✨
推薦指數:5/5
抵食指數:4/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必食 #倆仨杯