2024-06-16
好耐冇食過安平燒肉,鍾意佢食物款式夠多夠特別,啱啱去食原來最近係「安平夢王誕」,燒肉蘸上生雞蛋可以增加牛肉嫰滑口感,講到雞蛋最優質嘅梗係日本夢王雞蛋,橙紅色嘅蛋黃超飽滿,而且蛋味濃郁!安平燒肉推出左多款期間限定食品包括A5和牛肉眼,雪花分布均勻入口即溶。而夢王生雞蛋/溫泉蛋就可以自製安平櫻花蝦拌飯配夢王生雞蛋,白飯配上櫻花蝦,香蔥,海苔同埋秘製的滷水汁,本身櫻花蝦拌飯已經勁香,加埋雞蛋簡直另上一個層次,成碗飯食到停唔到口~每一樣配料分量可因個人口味自由控制,製作出一無二嘅拌飯!仙草夢王布丁🍮蛋味濃郁口感幼滑,月見牛都係必食之選!牛肉沾上蛋汁更添風味!起司夢王蛋超邪惡,芝士配合雞蛋拉絲咁樣~另外我每次必食嘅食物包括有烤魚乾、爽彈虎蝦、屏東燒魚腹、烤豬肉乾、士林小香腸、安平私房梅花肉、即食滷水涼拌鴨舌,每一款都各具特色,都係必須要食㗎!自助區仲有林林總總嘅台式飲品同埋無糖茶,各種新鮮蔬菜可以自取,120分鐘真係食到冇停過,臨走仲要食返個甜品真係大滿足呀~