2020-05-08
花膠雞湯乾拌麵 $88成個雞湯都飲得,飲晒都唔會覺得口渴。花膠係簿簿的,食落好滑帶少少爽, 補充骨膠原,係女士既恩物。雞肉皮薄肉嫩。 乾拌麵口感煙韌,帶蔥香味, 整體來講值得一試。招牌夫妻麵$78麻辣香味十足,咪睇湯面佈滿辣油,但其實只係微辣,會愈食愈上癮的香辣。半熟溏心蛋,甜甜的醬油味,蛋香味濃。有台灣直送鴨血同豆腐,鴨血大件爽口冇異味,吸晒麻辣湯汁,好食!鹵水牛展 $54以小食來講份量都幾多,有15片左右。牛展鹵得好入味,鹹甜適中,肉質有彈性,筋位唔會韌,如果再熱辣辣就仲好食啦。黃金魚皮 $39炸得非常酥脆,滿滿一層鹹蛋黃漿,食落好香濃有起沙既口感,好邪惡,要2個人share食先得,如果唔係會有膩感。鐵觀音珍珠奶茶 $13店員推介可以,果然好飲,茶味非常突出,唔會好甜,啖啖鐵觀音香味, 但珍珠偏淋,唔夠煙韌。芒果青桔梳打 $13酸酸甜甜好開胃,冰涼解渴。
招牌夫妻麵$78
鹵水牛展 $54
黃金魚皮 $39
鐵觀音珍珠奶茶 $13
芒果青桔梳打 $13
酸酸甜甜好開胃,冰涼解渴。