聽朋友講魚川居星期一至五日日坐無虛席,尤其係午飯時段,一個酸菜魚湯麵只係$58,價錢嚟講真係非常吸引。雖然我唔係喺觀塘返工或居住,不過作為酸菜魚狂熱分子既我魚川居位於工業大廈,裝修普通,不過勝在面積大,枱同椅子唔會排得密密麻麻,燈光十足。- 酸菜魚淮山麵湯底係我食過最酸既酸菜魚湯👍🏻,而且香味十足。魚片份量非常多,肉質偏向結實。麵條方面揀左幼身淮山麵,掛湯能力高,就算浸係湯太耐依然保持彈牙嘅口感。其他麵條分別係米線、烏冬同薯粉。- 魚川醬手撕雞冷麵冷麵幾爽口,配上甜甜辣辣既魚川醬,非常惹口,啱晒熱辣辣既夏天!魚川居真係好抵食,份量好多👍🏻另外溫馨提示,餐廳逢星期六開十二點半,平日就係十一點半🥰

- 酸菜魚淮山麵
酸菜魚淮山麵

- 魚川醬手撕雞冷麵
魚川醬手撕雞冷麵

2021-08-14
$60 (Lunch)
酸菜魚淮山麵
魚川醬手撕雞冷麵