2023-12-25 23 views
今日約左好友去左位於上環蘇杭街KIN x Good Burger Pop Up 店,係香港首間以可持續發展為主題的美式漢堡店 🍔。餐廳環境簡潔舒適,卡位寬敞,鋪面設計亦好有美式漢堡包🍔店嘅風味🥰,店員態度親切🥰👍二人套餐Fiesta Combo for 2 👯‍♀️($299)✅雙層脆邊牛肉漢堡🍔(Double Smash Cheese N Bacon Burger) 餐廳採用100%草飼澳洲有機牛肉製作,即叫即整,更自家調配素香辣沙律醬,法式牛油軟包係獨家訂製嘅,香甜鬆軟。牛肉邊脆脆的,肉質juicy😋👍,加埋芝士🧀煙肉,呢個經典配搭無得輸👍👍😋✅香脆多汁的環保魚柳漢堡(Good Fish Burger)用可持續發展材料的魚肉裝作,外皮炸得金黃香脆,大大件,好美味😋👍👍✅脆炸幼薯條Skinny Fries 即炸幼身薯條,撒上辣粉,好滋味😋👍✅椰菜絲沙律Coleslaw類似菜絲沙律,但用嘅沙律醬較Creamy😊✅蜜糖🍯雞翼🐓(Roasted Honey Chicken 肉Wing(5 pcs)用走地雞製作的蜜糖雞翼,唔止烤得靚,見到已經流口水,外皮蜜味濃郁,內裡雞肉嫩滑,好好食👏🏻👏🏻👏

二人套餐Fiesta Combo for 2 👯‍♀️
($299)

✅香脆多汁的環保魚柳漢堡
(Good Fish Burger)

✅脆炸幼薯條Skinny Fries
即炸幼身薯條,撒上辣粉,好滋味😋👍

✅椰菜絲沙律Coleslaw
類似菜絲沙律,但用嘅沙律醬較Creamy😊

✅蜜糖🍯雞翼🐓
用走地雞製作的蜜糖雞翼,唔止烤得靚,見到已經流口水,外皮蜜味濃郁,內裡雞肉嫩滑,好好食👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

✅自家製Good Milkshakes
叫左兩杯奶昔,分別係🥤忌廉曲奇🍪奶昔及抹茶🍵奶昔,飲起嚟有D冰沙感覺但又唔太杰,甜度適
中,好飲呀👍👍🥰

食完Burger套餐,都飽飽地,但都好想食番個甜品Good Sundae🍨

✅藍莓芝士雪糕新地Blueberry cheesecake Sundae🫐🧀🍨($68)
揀了藍莓芝士口味,用新鮮製作嘅意大利🇮🇹雪糕,低脂健康,芝士味濃郁,加入藍莓味道,配埋曲奇餅🍪一齊食,超級夾👍👍,非常滿足。

今次我仲打包一份burger 套餐($128)返去比爸爸食,而下次嚟,我會試埋佢地嘅
有機溏心蛋沙律三文治
、自家製脆炸雞塊、雲呢拿花生醬奶昔🥜同
港式鴛鴦雪糕新地🍨而且四人套餐仲抵食$408 for 4 呀👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻