2015-12-10 672 views
聖誕節就到,又係時候向親朋好友表達愛意,今年我就實際少少,諗住買D又得意又食得既野就算,所以連日黎都四出周圍搵,終於皇天不負有心人,俾我係柴灣既the BAKERY餅家搵到 就係呢個聖誕節限定既曲奇禮餅盒喇 我一見到已經覺得好可愛,又好實際,於是我就立即俾錢帶晒佢地返屋企 薑餅人打開後原來係芝麻餅 食落鬆脆之餘又唔會太甜,而且芝麻更是焗得極為香口,食在口中就如吃著薯片般過癮,完全能滿足我鍾意有口感既欲望,真係好好味 超人仔仔及小布袋中入面就分別係黑朱古力、伯爵茶、綠茶及玫瑰紅莓味曲奇,細味下金香鬆脆的同時,曲奇更散發出濃郁的朱古力、清新的香茶、玫瑰花的芳香和新鮮的紅霉味道,食多數片後都不覺滯,加上更是獨立包裝,感覺非常衛生 而小聖誕樹中就是我最愛的杏仁條,香口既同時更有大量杏仁粒在當中,食落好有口感,層次極為豐富,同時也十分脆口,不知不覺就會不停咁想食落去~ 經我自己親身品嚐後覺得甚是不俗,加上外觀可愛具節日氣氛,用作送禮或交換禮物都是很好,睇怕今次我d屋企人同朋友都實唔會再話我買埋d垃圾俾佢地喇
就係呢個聖誕節限定既曲奇禮餅盒喇
Sesame Crunch