2016-10-05
咁啱今年我嘅生日都好忙,所以簡簡單單食一餐飯慶祝⋯⋯成日都會係IG見到依間餐廳嘅相,一直都好想黎試,預早已經book咗位一去到六點半左右餐廳都冇乜人,裝修幾型格創新。因為依幾個月唔食得牛肉嘅關係,依度好多野都試唔到包括去過海膽和牛所以我哋喺嘅嘢都係問過waiter先嗌,都嗌咗好多樣小食,因為佢話依度份量比較少。一開始嚟咗個沙律,份量真係比較少,都幾新鮮之後就為咗個北海道蟹膏多士,呢個真係值得推介呀,多是外脆內軟,配合埋蟹膏高啱啱好,一開始以為個蟹膏會好「樓」,點知原來係啱啱好之後黎嗰幾款都係我本身好鍾意食嘅食材,因為我係茄子人,雖然望落好似好普通,但我覺得佢嗰醬汁做得幾好又燒得啱啱好之後仲有我最鍾意食嘅鵝肝,上邊仲有啲一條條紫色嘅襯托埋一齊勁正再嚟左2款野,都OK但係就冇乜特別之後最估唔到嘅係佢個明太子山葵原來好好食架(我見冇乜人推介過,以為係普通菜式)佢個生葵燒得啱啱好,上邊讓明太子,味道配合得啱啱好值得推介我哋仲嗌左條魚,我好記得條魚係$80, 一開始嗌嘢食嗰陣見到咁嘅價錢以為會好似三文魚頭咁好細分,點知一上到黎見到時有成條上,即刻覺得抵左食落去條魚嘅香味好濃,真係估佢唔到原來依間
一去到六點半左右餐廳都冇乜人,裝修幾型格創新。
一開始嚟咗個沙律,份量真係比較少,都幾新鮮
佢個生葵燒得啱啱好,上邊讓明太子,味道配合得啱啱好值得推介
食落去條魚嘅香味好濃,真係估佢唔到原來依間除咗食和牛海膽 都可以試吓佢個魚!
下次來一定要食返!