2010-03-08 31 views
去得cafe等野食耐就預左,但係從來冇諗過可以過份到等成兩個鐘都等唔到一個意粉。一大班朋友去,有一份就半個鐘內到,其他就起碼等成個鐘,同waitress催單,係咁yi話會催下廚房就算。最後大家等到唔耐煩叫個疑似老闆ge過黎,反而我地俾人凶,佢claim佢哩度唔係餐廳係cafe,等係好正常,佢得一個爐,可以有幾快 (佢得一個爐,唔係客人ge錯卦,成間cafe有成40個位,幾多個爐自己衡量啦,但係冇理由俾我見到成班staff遊手好閒,吹水唔駛做,然後我地o係用餐時間等成兩個鐘都冇得食。其實佢哩個理由幾充分架,以後我地會記得哩度得一個爐,想開餐唔駛去哩度。) 最後我地話如果o個四個意粉再唔到就cancel啦,結果唔駛10分鐘就出現o係檯面(我地七點三入座,等到成10點...)但係「等」都算,等到d野食好味就話冇所謂啦,意粉一般,都唔會預佢好食過pizza hut,脆薯同pizza都抵讚,至少個樣同味道都到位,但係雞翼實在驚嚇!。用滾水"sap"熟,外面"sum"少少香草/浸一浸蜜糖就當自己整左「香草」/「蜜糖」雞翼,我食左香草雞翼兩啖,唔敢再食落去,連"sap"都可以唔熟,肉面仲有血水!滾水

用滾水"sap"熟,外面"sum"少少香草/浸一浸蜜糖就當自己整左「香草」/「蜜糖」雞翼,我食左香草雞翼兩啖,唔敢再食落去,連"sap"都可以唔熟,肉面仲有血水!滾水味雞翼本人第一次食,亦唔希望哩世人有下一次。

(其實等野食o個陣都多少有d疑惑,點解廚房入面o個個人不停睇書,本人懷疑係食譜黎ge(汗))
2010-03-06
$95 (Dinner)