2018-09-02 467 views
最近天氣日日落大雨,塞車塞到本來係去旺角午餐變左下午茶。。唯有係巴士站附近搵野食,但係入呢間cafe既原因,完全係因為被其中一個客人既柴犬所吸引入左去,menus都無睇過😅,都好,環境夠文青又舒服。落單時先發覺幫我地落單既係聾啞人仕,佢好努力推介邊種咖啡好飲,好欣賞佢既努力,更欣賞佢老闆無介意佢既缺憾請左佢,事後先知,原來佢係咖啡師。。佢d拉花,勁!Flavor Latte - Rose (原價$43,跟餐加$18)飲熱咖啡唔多唔少都因為有拉花,加上有d玫瑰花瓣,好靚!仲有淡淡玫瑰花香,唔錯!牛油果蟹肉沙律:好大碟,蟹肉都好多,雖然都知係罐頭蟹肉,但都有鮮甜味,牛油果略嫌生左d,爽的,還是喜歡食牛油質感既牛油果。其他沙律菜新鮮加上酸醋汁好開胃。黑松露雜菌意粉:雖然食肉獸既我無肉不歡,但呢個雜菌真係無得輸,有幾種菇係裏面,菇味濃,雖然黑松露味道唔算突出,但單係d雜菌我已經俾好高分。過左一個下午又避下雨,睇下狗仔,hea 下又一日,好滿足了。
最近天氣日日落大雨,塞車塞到本來係去旺角午餐變左下午茶。。

牛油果蟹肉沙律:

牛油果蟹肉沙律