hkfoodfoot
hkfoodfoot
Level 4
2025-10-02
Follow
每次想打邊爐都會想起牛大人,因為款式多之餘又好味,都係叫返120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題,因有勁多牛肉汁的澳洲M9和牛牛丸,新鮮鮮的海鮮拼盤、不同味道的鮑魚、仲要有啤酒啤酒啤一啤

見到有新的沙茶鍋就叫了鴛鴦鍋,聰明魷魚沙茶鍋味道偏濃,煮完之後不用沾醬汁都夠味。另一款都叫了好多次的胡椒豬肚雞,胡椒味濃但不會太咸剛好

沒想到打邊爐都有個幾得意的中秋節活動去到12/10,待應會比個箱,抽三個燈謎,看圖猜背後既意思,都幾得意, 有個不太懂都有少少貼士,三條都答岩送小禮物,原來是個鎖匙扣

日本黑毛和牛A4+口感依然軟熟有油脂感、伊比利亞黑毛豬梅肉好味、而我最愛是鮮甜鮑魚因為口感彈牙又入味,少許酒香最夾勁推介

懷舊小食蝦蝦霸霸脆多士剛炸起脆口不油身、日本和牛橘梨伴豆腐有少少生果香幾特別、阿嬷豆乾魚蓉麵幾惹味麵質特別。當然仲有之前未食在這裡食過的烏金墨汁手作腸、三和夜市雞皮卷

除了手機下單肉類出面當然仲有我最愛的菜夠多之餘又新鮮,雪糕雪條任食食幾杯又回返啲本

芒檸蜜西米爽比心目中好飲仲有不少西米,甜品都有新產品,蜜桃愛玉冰甜度都可以幾清新。- 仲有其他如酒精特飲:港式檸檬茶18+,今次食是日本黑毛和牛A4+可以任飲,而叫其他如澳洲極上和牛升級任飲價$68/位,其他套餐單點$58/杯,咁當然叫和牛最抵啦
Like
Ratings