2021-12-10 644 views
朋友介紹食,真係值得一試。第一個燒蠔,呢個就我覺得OK啦,燒蠔又好難燒得難食嘅,第二個嘅燒翠玉瓜唔記得影,但係嗰個真係好食,完全唔似外面有啲燒到乾晒,佢燒完之後依然都係好多汁好似話係手打,口感係比較彈牙,同其他舖頭嘅感覺好唔同雞翼燒到嘅火候啱啱好,咬落去啲雞油出返晒嚟呢個我覺得有少少overcooked,但都唔算差嘅中規中矩全場最唔鍾意就係呢個,佢個皮燒得唔夠耐,然後蒜蓉完全唔夠可以接受,不過同食海鮮嘅地方冇得比同上,始終呢啲甲殼類都係講新鮮就好食,唔新鮮落咩味道都係差一啲燒鱔,呢個應該全晚最好食嘅,彈牙爽脆,不過我覺得可以唔使燒咁耐會更加好口感OK嘅,不過唔夠爽,同埋我覺得我嘅味道有啲太多唔肯定係咪現成,不過應該同其他舖頭差唔多燒到OK啦,重點係冇燒到好乾。仲有兩個唔夠位放上嚟嘅,一個燒蓮藕簡單啲來講係燶咗;另外一個燒菠蘿就唔夠甜。總體來講都係正評嘅,同埋CP值都算OK唔錯,而且可能係平日夜晚嘅關係,環境幾好可以同班朋友喺度吹水,但係有個女人全場都黑晒面,感覺唔係太好。同埋啲相唔知係咪儲存左做草稿之後壓縮左?好似有啲奇怪,但係佢又唔俾我重新上傳sosad…
朋友介紹食,真係值得一試。

好似話係手打,口感係比較彈牙,同其他舖頭嘅感覺好唔同

雞翼燒到嘅火候啱啱好,咬落去啲雞油出返晒嚟

呢個我覺得有少少overcooked,但都唔算差嘅

中規中矩

全場最唔鍾意就係呢個,佢個皮燒得唔夠耐,然後蒜蓉完全唔夠

可以接受,不過同食海鮮嘅地方冇得比

口感OK嘅,不過唔夠爽,同埋我覺得我嘅味道有啲太多

唔肯定係咪現成,不過應該同其他舖頭差唔多

2021-12-07