2015-04-24 1278 views
先講價錢,套餐$750一位,不加一,用HSBC信用卡有八折,即是$600,有VIP房,包茶水,開瓶費$100一枱,中環區,合理價。 一共有9道菜,部份是share形式。 前菜1: 用自家制車厘子醋醃蕎頭,甜甜酸酸,幾開胃。 前菜2: 火灸煙燻帶子,伴海膽魚子醬。海膽魚子醬沒甚麼印象,帶子倒鮮美且具份量,不過可以我們有成廿人,等齊廿隻一起上枱已經攤凍哂。 湯:一粒類似湯丸物體,裡面釀了蟹肉和海膽,侍應現場注入蟹湯。個湯好夠熱,蟹湯也很鮮,不過粒丸,冷熱不調,外面熱,裡面凍,好彩蟹肉冇腥味。 主菜 1: 呢個攞最佳視覺效果獎的龍蝦天婦羅,波士頓龍蝦,細細隻,一人食到一粒,食唔到咩味。 主菜2: 炭燒黃油雞配黑松露菌,隻雞燒得幾好,不過又係唔熱。 主菜 3: 川香牛皇燒。呢個幾好味,用安格斯牛,5成熟,件件厚切,味道夾雜花椒微辣,全場總冠軍。 菜: 冬瓜上素,都幾好,冬瓜夠腍。 飯: 鮑魚海參花膠煲仔飯,以餐牌描述和以砂煲上枱,我以為是會有飯焦的,但又冇,煲飯似福建炒飯。不過,十分之足料,飽魚大大雙,真係有海參。 甜品: 生果拼算加芒果布甸,有造型但味道一般。 食物一般,服務很好,適合大伙兒

龍蝦天婦羅

菜: 冬瓜上素,都幾好,冬瓜夠腍。
甜品: 生果拼算加芒果布甸,有造型但味道一般。

食物一般,服務很好,適合大伙兒飯局,去一次冇問題,會唔會再去先係問題,如果冇八折就唔係幾值。
2015-04-18