好食懶say
只有食物好吃是不夠的。
好食懶say
Level 2
2017-09-12
Follow
偶然想找個新地方吃好一點,上OP找找就來了這間。

先講吃,點了個魚手指,好吃。夠熱,夠脆,吃得出係即炸,配個黑松露醬,係好好吃 /5

再來 Nacho cheese。同上,好吃,夠熱,夠脆,夠芝士。佢係配 garlic sauce,但味道上無乜化學作用。整體都好吃,兩個人吃有點多。/5

主吃,我要左個黑松露大啡菇意粉。都ok,不過不失。份量剛剛好,大啡菇多汁好味。/5

內子叫左個蟹肉忌廉意粉。蟹肉份量唔算少,忌廉既份量亦控制得幾好,令意份粉唔會太杰身。/5

其實主要想講多少少個環境。講真,雖然座落於商厦,但同時座落於諾士佛臺,我係對個環境有啲期望。可惜。。。我被安排坐半卡位既角落頭,原本都ok 既,因為尚未多人。啲半卡位既枱實在太密同隔離枱距離太近了吧。其次,初初人未多,播放柔和既英文歌時,傾偈係幾好。但人漸多既同時,佢又將音量提高。大佬呀,人多已經嘈嘈地,播歌又大聲,枱又密,點會可以傾到偈?冷氣亦唔夠,響呢個空間,其實好破壞心情。

除左半卡位。就係圓枱+無背矮櫈。唔坐都知唔會舒服。加上勁迫,點會舒適。

呢度裝潢係有稔過度過,看相片都見到“騷”字下就係有人會唱live 既位置。我想講,果個live位係非常非常非常近食客。如果我坐響果度,食食下野同歌手有眼神接觸時,會唔會太怪?如果同朋友響果幾張枱傾偈,就會好似有個人坐響我隔離向住我唱歌咁,有邊個會enjoy ?

又要有啲裝潢,又要放唱live 既位,drink menu 又要有勁多種類既酒比人揀,無非都係想客人留低傾偈,chill 下,放鬆下啫。食物係好吃,但無一個好既環境。至少我唔會有下次。

我地吃完咁上下就有個人開始準備彈結他唱live,想像到會更嘈,所以急急腳走左lu.

Like
Ratings