2022-08-13 25 views
尖沙咀呢間日夜酒吧好特別,主理人分別係著名調酒師同埋咖啡品質鑒定師,餐牌有非常多出面少見嘅飲品,老闆非常好客咁分享咗唔同飲品嘅獨特之處,令我眼花撩亂,唔知揀咩好呀🤣Round & Square ($78)好似我咁唔飲酒嘅可以揀呢杯mocktail✨~ Base係好香嘅茉莉果茶,而冰粒都係水果味嚟㗎!分別係菠蘿同埋紅莓,仲要面頭有芒果雪糕,令到佢整體味道非常豐富好似水果茶咁👍🏻法式油封鴨髀配酥皮窩夫 ($128)鴨髀果然有做到面硬身入邊仍然非常嫩,而且充滿鴨香,係少數冇膻味嘅鴨😍配上好特別嘅橙皮檸檬楓糖漿 好喜愛! 窩夫就略嫌整一陣涼咗,但牛油味仍然夠~ 黑松露帶子野菌意大利飯($128)意大利飯煮得非常濃稠而且軟硬適中,忌廉汁非常重奶香🤩黑松露味相對冇咁明顯Arquitecto Blanco ($88)呢杯屬於higball嘅一款,定位係strong and punchy🤭酒香較濃而配以柚子梳打💁🏻‍♀️適合鍾意酒味濃啲而且唔甜嘅朋友

Round & Square ($78)
法式油封鴨髀配酥皮窩夫 ($128)

黑松露帶子野菌意大利飯($128)

Arquitecto Blanco ($88)