2017-06-03
上次係古朴年代咖啡.酒館有個不錯的晚餐,估唔到事隔幾個月後再來,個餐牌已經變晒。餐廳環境冇咩大改變,坐得好舒服,適合休閒閒談,而餐牌則變得更多新選擇。車打水牛芝士焗薯條 - 之前成日唔記得影相,今次就想拿拿聲影完快D食,結果影到咁有動感。焗薯條分量唔少,但個人覺得車打水牛芝士味道一般,但焗薯條本身整得幾好。水牛城雞翼 - 得4隻分量好似有D少,不過味道都唔錯,唔會太乾身。香草蕃茄沙樂美腸薄餅 - 香草同蕃茄味唔算重,但個薄餅底夠脆,而且沙樂美腸唔會太咸,味道唔錯。燒帶子墨魚汁意粉 - 帶子都幾大隻下,而且有4隻咁多,墨魚汁意粉 真係好夠黑,食完成個嘴仔都黑晒,雖然好好味,但女士真係要小心叫D個。西班牙海鮮鑊仔飯 - 因為係二人分量,所以都真係大碟左D,而且都有好多海鮮配料,算係抵食。意大利奶凍 - 朋友話之前試過tiramisu好好食,但今晚得返D兩款甜品,只可以講同想象中有分別,奶凍都幾甜下,個人覺得麻麻地。特濃朱古力布朗尼 - 真係好重朱古力,味道都唔錯。因為朋友有用openrie訂位,所以有95折,價錢折左後都合理。整體而言,環境絶對係餐廳賣點,難得係食物水準都唔錯,雖然分量唔多
車打水牛芝士焗薯條
水牛城雞翼
香草蕃茄沙樂美腸薄餅
燒帶子墨魚汁意粉
西班牙海鮮鑊仔飯
意大利奶凍
特濃朱古力布朗尼
因為朋友有用openrie訂位,所以有95折,價錢折左後都合理。整體而言,環境絶對係餐廳賣點,難得係食物水準都唔錯,雖然分量唔多,但三五知己來可以食多幾款食物,都係唔錯的選擇。