唔知道大家仲記唔記得我哋介紹過呢間古早蛋糕店🍰 @originalcakeshophk,口味超過10款,當中香濃拉絲芝士、海苔香口肉鬆同芝士愛肉鬆都好受歡迎。最貼心嘅係佢有得半份咁買❤️。最近佢仲推出全新產品:一口蛋糕。等我哋率先同大家試一試。.📍一口蛋糕($38)一份有10件,有朱古力味同原味2款選擇。外型似貝殼蛋糕,細細件。口感較實在,未算有大驚喜。.📍煙肉芝士 Bacon & Cheese($45/半份)📍海苔香口肉鬆 Pork Floss w/ Seaweed ($40/半份)點咗2款蛋糕各半份🍰,2款都濕潤鬆軟,口感綿密。紫菜肉鬆味道鹹鹹甜甜咁。而煙肉芝士餡料好多,每一啖都食到芝士同煙肉🧀🥓,食食吓有啲似食緊火腿蛋包🥯嘅感覺,直頭可以用嚟做早餐😂,蛋糕面仲有啲煙肉碎增加鹹香。

📍一口蛋糕($38)

📍煙肉芝士 Bacon & Cheese($45/半份)