2018-04-15
今日因為等藥所以去左朝聖食意粉,叫左意粉等緊嘅時候覺得天氣有啲熱,又好耐無食生果,就叫左杯超級水果茶黎試下~落單嘅時候問收銀哥哥咩係四季春,佢話係烏龍+綠茶,味道比茉莉茶清少少,叫我可以試下,我見收銀哥哥咁誠意拳拳,就㨂四季茶啦!收銀哥哥仲好貼心咁問駛唔駛少甜少冰,我當然無拒絕,答「要」啦~等左一陣就有得拎,好欣賞佢好貼心咁問要唔要袋裝杯茶,唔駛加錢當然又係「要」啦!另外佢跟杯茶比埋隻义用黎义生果食,加分!仲有佢地包裝飲管嘅係環保紙包裝,為飲品加上一點環保呢!我飲第一㗳嘅第一個感覺係:好甜丫🙊可能因為自己一向唔係受得太甜,後來先發現原來可以㨂半糖😅 攪勻啲再飲,都係覺得甜,直至啲冰溶左先啱番飲。。。我呷一口茶,茶底不是特別濃,但加上水果令飲品口感豐富,味道有多種層次,幾特別! 飲到尾發現原來都幾足料噃!杯茶底部有啲野咬下咬下,唔知係咩黎架呢?🤔下次再幫襯嘅時候問下先~